وبلاگ

مهاجرت کاری به چین

مهاجرت کاری به چین
بلاگ

مهاجرت کاری به چین

کشور چین یکی از قدرتمندترین اقتصادهای جهان را دارد. کلان‌شهرهای توسعه‌یافته در چین با دانشگاه‌ها، کارخانجات و شرکت‌‌های بسیار بزرگ توانسته سالانه میلیون‌ها نفر را به سوی خود جذب کند. این مهاجران برای تحصیل، سرمایه‌گذاری یا یافتن کار به چین می‌روند. همین امر باعث شده که رقابت برای کسب ویزای کاری در چین بیش‌تر شود. درواقع هرچند فرصت‌های شغلی بسیار زیادی وجود دارد اما جمعیت زیاد چین به‌‌همره تعداد زیاد متقاضیان ویزای کاری، دریافت ویزا را روی هم رفته سخت‌تر از سابق کرده است. در این یادداشت بنا داریم شما را با چند و چون ویزای کاری چین آشنا کنیم. اینکه چگونه باید شروع کرد، به چه مدارکی نیاز داریم و چه شغل‌هایی برای شما مناسبند. پس تا انتهای این یادداشت با ما همراه باشید.

کاریابی در چین

اولین گام برای دریافت ویزای کاری چین، داشتن پیشنهاد کاری از یک کارفرمای چینی است. برای دریافت این دعوت لازم است که مدرک تحصیلی و سابقه شغلی خودتان برای کارفرما بفرستید. بهتر است این رزومه پروپیمان و در زمینه‌ای باشد که چین در آن با کمبود نیرو روبروست. به این ترتیب شانس شما برای کسب ویزا بالاتر می‌رود. برای نوشتن رزومه حتما تحقیق کنید. چراکه نوشتن رزومه حرفه‌ای برای متقاعد کردن کارفرما ضروری است. نکته دیگر اینکه اگر جزو متقاضیانی هستید که در دانشگاه‌های چین تحصیل کرده‌اید، شانس کاریابی برای شما بسیار بالاست.

شرایط لازم برای اخذ ویزای کاری چین

طبق قوانین کار در چین شما باید ابتدا شغلی را از میان لیست مشاغلی انتخاب کنید که در کمبود نیرو در آن وجود دارد. بعد از توافق درباره روی شرایط کار و حقوق می‌توان برای ویزای کاری اقدام کرد. برای قانونی ماندن مهاجرت و اخذ ویزای کاری برای اینکه مهاجرت به چین قانونی باشد باید برای اخذ ویزای کاری (ویزای z) اقدام کنید. البته روند مهاجرت کاری با گرفتن این ویزا تمام نمی‌شود، اعتبار ویزای کاری نود روز است و از ورود به خاک چین باید برای اقامت دائمی درخواست بدهید.

بیشتر بخوانید:  چطور زبان‌آموز را درگیر کلاس درس کنیم؟

شرایط کلی برای اخذ ویزای کاری چین به شرح زیر است:

  • داشتن حداقل ۲۴ سال
  • ارائه گواهینامه سلامت
  • داشتن تخصص در رشته مورد نظر
  • داشتن رزومه قوی
  • گواهی عدم سوءپیشینه
  • گذرنامه
  • نامه درخواست کارفرما که به وسیله سازمان‌ها و نهادهای مجاز صادر شده

افرادی که ویزای کاری دارند می‌توانند خانواده‌شان را نیز با ویزای همراه به چین ببرند. برای دریافت ویزای همراه لازم است فردی که با ویزای کاری به چین رفته دعوت‌نامه‌ای برای خانواده خود ارسال کند و مدارک مربوط به اثبات خویشاوندی با آنان را به دولت چین ارائه دهد.

انواع ویزای کاری در چین

رایج‌ترین ویزای کاری چین ویزای Z است که برای افرادی صادر شده که قصد دارند در یک شرکت چینی مشغول به کار شوند. مدت اقامت برای این ویزا باید بیش از ۶ ماه باشد. ویزای M مخصوص افرادی است که قصد دارند در مدتی کمتر از ۶ ماه در چین اقامت داشته باشند. این افراد معمولا در هیچ شرکتی استخدام نمی‌شوند. ویزای R نوع جدیدی از ویزای کاری است که کشور چین صادر می‌کند و هدف از آن جبران کمبود نیروی متخصص داخلی در چین و جذب افرادی با استعداد خارجی است.

شرایط کار و دستمزد در چین

شرایط کاری در هر کشور بر مبنای فرهنگ کاری آن کشور ایجاد شده است. برخی کشورها بر فراغت تاکید بیش‌تری دارند و برخی کشورها بر پایه سخت‌کوشی فرهنگی خودشان قوانین کار را وضع کرده‌اند. چین یکی از کشورهای نوع دوم است. براساس قانون کار چین، زمان کاری استاندارد در هفته ۴۰ ساعت است. زمان کار از ۹ صبح تا ۶ عصر ادامه می‌یابد و روز شنبه و یکشنبه تعطیل رسمی است. اما این فقط پوسته ماجراست. بسیار پیش می‌آید که کارفرمایان کارمندان و کارگران را تا پس از ساعات کاری و حتی در روزهای تعطیل به کار بگیرند. این اضافه کاری معمولا بدون پرداخت حقوق اضافه است و حقوق کارمندان در آن ضایع می‌شود. میزان درآمد بسته به شغل و رزومه شما متغیر است. اما اتباع خارجی چیزی حدود ۲۵ تا ۱۰۰ هزار دلار در سال کسب می‌کنند. این مبلغ برای کار در شرکت‌های محلی و کوچک بین ۱۵ تا ۵ هزار دلار است. شاغلین در چین ۲۰۰ دلار در ماه برای حق بیمه و ۱۵۰ دلار برای حق اجاره خانه پرداخت می‌کنند.

بیشتر بخوانید:  دریافت ویزای توریستی از سفارت چین در تهران
مشاغل مورد نیاز چین

چین به عنوان یکی از قطب‌‌های اقتصادی و تکنولوژی جهان به دنبال کسب نیروهایی با این رزومه شغلی است. با توجه به این‌که در چین بخش‌هایی چون تجارت، کشاورزی، خدمات، صنعت و تولید بسیار پررونق است، نیروی کار بیش‌تری نیز برای اشتغال نیاز دارند. از آن‌جا که جمعیت چین بسیار زیاد است دولت ترجیح می‌دهد نیروی کارش را از طریف افراد بومی تامین کند و تنها در صورتی که با کمبود نیرو مواجه باشد راضی به جذب نیروی کار خارجی می‌شود. بنابراین یادتان باشد قبل از درخواست کار حتما تحقیق کنید که چین در آن حوزه کاری خاص با کمبود نیرو مواجه است و نیاز به جذب اتباع خارجی دارد یا خیر. رشته‌های مختلف مهندسی، از مهندسی مکانیک، عمران و کامپیوتر گرفته تا مهندسی ارتباطات، تدریس زبان انگلیسی، بازاریاب بین‌المللی ومتخصص فناوری اطلاعات، مدیریت مالی و انواع شاخه‌های مهندسی برق از جمله مشاغلی است که بیش‌ترین متقاضیان را دارد و جذب نیروی کار در آن نسبتا بالاست.

امیدواریم نکاتی که در بالا ذکر شد به بخشی از پرسش‌‌های شما در این زمینه پاسخ داده باشد. اگر به دنبال کسب ویزای کاری چین هستید بهتر است با شرکت‌‌هایی ارتباط بگیرید که مشاوره و راهنمایی تخصصی در زمینه مهاجرت به چین ارائه می‌دهند. ما تنها قصد داریم شمایی کلی از دریافت ویزای کاری ارائه دهیم. اگر تجربه‌ای در این خصوص داشته‌اید خوب است آن را با دیگر خوانندگان نیز در میان بگذارید تا از تجربیات شما بهره بگیرند.