وبلاگ

انواع غذاهای سنتی چین

عکس اصلی- کاور
بلاگ

انواع غذاهای سنتی چین

غذاهای چینی مانند فرهنگ و تاریخ چین متکثر و جذاب است. این گستردگی و تنوع تا آنجاست که امروزه در هر کشوری چندین رستوران چینی وجود دارد و مردم هر کشور و گردشگران با هر ذائقه‌ای سری به این رستوران‌ها می‌زنند تا بسته به سلیقه غذایی خود از هنر آشپزی چینی بهره ببرند. شاید  شما نیز مانند بسیاری از ایرانیان فکر می‌کنید غذای محلی چینی یا آشپزی سنتی چین می‌توانند عجیب و بدمزه و نفرت‌انگیز باشد و به مذاق ما خوش نیاید. اما این تصور اشتباه است. حقیقت آن است که تنوع طعم و مزه در آشپزی چینی چنان بالاست که همه مردم جهان می‌توانند چندین غذای خوش‌طعم  و باب طبع خود پیدا کنند و از آن لذت ببرند. در این یادداشت قصد داریم شما را با انواع غذاهای چینی با توجه به ذائقه ما ایرانی‌ها آشنا کنیم. همراه ما باشید.

بهترین غذاهای سنتی چین

غذاهای سنتی چین انواع مختلفی دارند و در مناطق و یا در دوره‌های تاریخی متفاوتی ایجاد شده‌اند. در طول سال‌ها بسیاری از غذاهای سنتی چین تغییر کردند و برخی نیز با همان دستور پخت سابق طبخ می‌شوند. برخی از این غذاها در جشنواره‌ها و آیین‌های سنتی و برخی در آشپزی روزانه در خانه‌ها و رستوران‌ها سرو می‌شوند. در زیر یازده غذای سنتی چینی را به شما معرفی می‌کنیم که مناسب ذائقه بسیاری از مردم جهان است:

  • دامپلینگ یا پیراشکی گوشت (  饺子- (jiǎozi
  • انواع نودل چینی ( 面条 – (miàntiáo
  • پیراشکی شکم‌پر بخارپز ( 蒸饺子 – Zhēng jiaozi )
  • توپ برنجی گلوتینوس ( 汤圆 –    (tāngyuán
  • وونتون  ( 馄饨 – húntún )
  • کیک ماه  ( 月饼  –    (yuèbǐng
  • زُنگزی (  粽子 – zòngzi  )
  • کیک برنجی (کیک سال نو) –  ( 年糕 – niángāo   )
  • رول بهاره ( 春卷 – chūnjuǎn )
  • پنکیک بهاره (春饼 – Chūnbǐng)
  • سوپ توفو ( 豆腐汤 – dòufu tāng )

هرکدام از این غذاها در مراسم مختلفی استفاده می‌شوند و همه بسیار خوشمزه‌اند. در بسیاری از رستوران‌های چینی در سراسر جهان شما می‌توانید این غذاها را میل کنید.

موادی اولیه در غذاهای سنتی چین

از آن‌جا که به لحاظ اقلیمی و فرهنگی تفاوت‌های اساسی در کشور چین وجود دارد طبعا آشپزی مناطق و فرهنگ‌های مختلف در این کشور بسیار با هم متفاوت است. اما در اکثر دستور پخت‌های چینی شما به طرز جالبی می‌توانید این چند مواد اولیه را ببینید. چیزی شبیه غذای زردچوبه و فلفل‌سیاه در غذای ایرانی و فلفل تند و زنجبیل و دارچین در غذای هندی. انواع مواد اولیه‌ای که در اغلب غذاهای سنتی چینی استفاده می‌شوند به قرار زیرند:

  • سس سویای ملایم
  • سس سویای سیاه
  • سس صدف
  • قارچ خشک‌شده
  • دانه فلفل سی‌شوآن
  • روغن کنجد
  • پنج ادویه چینی
  • سس لوبیای تند
  • سرکه برنج سفید
  • شراب برنج شواکزین
  • فلفل تند خشک شده
  • لوبیای سیاه تخمیرشده
بیشتر بخوانید:  اطلاعیه برگزاری آزمون تعیین سطح زبان چینی سال 1401

غذاهای سنتی چین مناسب ذائقه ایرانی

می‌دانید که چین جزو کشورهایی است ده‌ها دستور پخت مناسب با انواع ذائقه‌ها دارد. علاوه بر این میلیون‌ها مسلمان در آن‌جا زندگی می‌کنند که روش ذبح دام آن‌ها به شیوه‌ای است که مسلمانان اصطلاحا به آن «حلال» می‌گویند. گوشت‌هایی که ما در ایران می‌خوریم با ذبح اسلامی تولید شده‌اند. طعم گوشت با ذبح اسلامی متفاوت از انواع ذبح غیراسلامی است و بنابراین آشپزی مسلمانان چین احتمالا با ذائقه بسیاری از ایرانی‌ها متناسب‌تر است. در ادامه درکنار اشاره به برخی غذاهای چینی که مطابق ذائقه ایرانی‌هاست به چند نوع از غذاهای اویغورها ومسلمانان چین و به‌طور کلی غذای حلال در چین اشاره خواهیم کرد.

  • نودل لامیان: این نودل در سراسر چین سرو می‌شود اما در میان مسلمانان گوشت «حلال» برای طبخ آن به‌کار می‌رود.  این سوپ اغلب با گوشت قرمز و سس سیب‌زمینی سرو می‌شود.
  • سوپ نودل گوشت: ترکیبی است از گوشت خورشتی، سبزیجات و نودل گندم.
  • چوآن: نوعی کباب گوشت قرمز و جزو غذاهای سنتی مردم اویغور و گوشت آن به روش اسلامی تولید شده است. از همین‌رو از نظر مسلمانان غذای حلال محسوب می‌شود.
  • سوآن چای: ترکیبی است متشکل از کلم چینی تخمیر شده و ادویه. این غذا شبیه به کیمچی کره‌ای هاست و همراه با غذاهایی همچون نودل گوشت سرو می‌شود.
  • مرغ کونگ پائو: ترکیبی از مرغ سرخ‌شده، بادام زمینی و سبزیجات. این غذا به همراه فلفل قرمز، فلفل سیاه چینی و سرکه سیاه چینی طبخ و همراه با برنج سرو می‌شود.
  • مرغابی پکن: مرغابی پکن جزو خوشمزه‌ترین غذاهای جهان است. یکی از دلایل محبوبیت این غذا به جز گوشت ترد و لطیف مرغابی، استفاده از چاشنی‌های مخصوص است. این غذا همراه با پیازچه، خیار و سس لوبیا شیرین، که درون پنکیک چینی پیچیده‌اند، سرو می‌شود.

غذای چینی با سبزیجات

چین جزو کشورهایی است که گیاه‌خواران می‌توانند به راحتی غذاهای متعددی امتحان کنند. گیاه‌خواری تحت تاثیر بودائیسم در سلسله تانگ در چین گشترش یافت و آشپزی گیاهی امروز نیز یادگار آن دوران است. در ادامه قصد داریم چند نمونه از این غذاها را به شما معرفی کنیم:

  • سوپ سبزیجات ترس و شیرین
  • برنج سرخ شده بی‌روغن
  • بوگ چوی در سس سیر و زنجبیل
  • سوپ برنج قهوه‌ای
  • سالاد کلم چینی
  • نودل سرخ شده با سبزیجات
  • نودل چینی با سس سیر و زنجبیل
  • پیراشکی (دامپلینگ) سیب‌زمینی شیرین و قارچ شیتاکه
  • بادمجان سیچوآن با سیب‌زمینی
بیشتر بخوانید:  آشنایی با اپلیکیشن‌های پرکاربرد در چین

شما می‌توانید بسیاری از این غذاها را در هرجای دنیا تهیه کرده و نوش جان کنید. اما برخی از مواد اولیه ممکن است به راحتی در ایران پیدا نشود. با این‌حال نگران نباشید. آشپزی چینی چنان متنوع است که همیشه می‌توانید با هر نوع موادی که در اختیار دارید به چندین دستور پخت چینی برسید!

غذای چینی با رشته‌فرنگی

رشته‌فرنگی یا نودل از مهم‌ترین منابع کربوهیدرات در غذاهای چینی و به طور کلی آشپزی شرق آسیاست. برخی از این نودل‌ها اهمیت فرهنگی ویژه‌ای دارند و در مراسم سنتی سرو می‌شوند. برخی نیز به طور روزمره یا حتی فست‌فودی به دست مردم می‌رسند. نودل‌ها معمولا جزئی از معروف ‌ترین غذاهای سنتی چین هستند. اگر به چین یا کشورهای شرق آسیا سفر کنید یا با مردم این کشورها رفت و آمد کنید حتما یکی از انواع‌ نودل‌ها را خواهید چشید. به جز این در خانه خودتان نیز می‌توانید خمیر نودل را تهیه کرده و به آشپزی مشغول شوید. معروف است که تهیه رشته نودل یکی از لذت‌بخش‌ترین فرایندهای آشپزی چینی است. با ما همراه باشید.

  • نودل لامیان: از جمله نودل‌های محبوب در چین است که رشته‌های نودل آن از آرد گندم تهیه می‌شود. خمیر این نودل باید لطیف، کشسان و نرم باشد به طوری که بدون پاره شدن بتوان آن را به رشته‌های مساوی تقسیم کرد. از این نودل هم در تهیه سالاد و هم در تهیه سوپ نودل استفاده می‌شود و در فرهنگ چین دارای اهمیتی ویژه است.
  • دائو ژیائو میان: معنی تحت‌الفظی این غذا «نودل نصف شده با چاقو» است. شیوه طبخ دائو ژیائو از جمله مهم‌ترین و دقیق‌ترین روش‌های ساخت خمیر رشته فرنگی است. اگر در منوی رستوران با این نودل آشنا شدید پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را میل کنید. از این نودل هم در آشپزی اسلامی اویغور و هم در انواع سوپ‌های چینی استفاده می‌شود.
  • نودل یی مین: نودل یی مین یا نودل سرخ‌شده‌‌ی گندم در مراسم تولد یا جشن سال نو و عروسی‌ها سرو می‌شود و از همین رو اهمیتی ویژه در چین دارد. درواقع این نودل نشانی است از بخت و اقبال خوش و فراوانی.
  • می فن (ورمیشل برنج): می فن نیز از جمله نودل‌های محبوب در چین است که رشته‌های آن بسیار باریک و سفید است. می‌فن در واقع از دستورپخت‌های جنوب چین است که امروزه در سراسر چین و حتی در تایوان، مالزی، ویتنام و اندونزی نیز مورد استقبال قرار گرفته است. از می‌فن یا ورمیشل برنج برای پخت بسیاری از نودل‌ها استفاده می‌شود و با گوشت، ماهی یا سبزیجات سرو می‌شود.
  • نودل هو فان: این نودل هه فن یا شاهه فن نیز خوانده می‌شود و از دستور پخت‌های گوانگ‌ژو است. این نوع نودل معمولا نواری و پهن است. از این نودل به طور سنتی برای تهیه چائو فن یا چوفان که نوعی غذای سرخ‌شده با گوشت و سبزیجات است استفاده می‌شود.
  • لو شی فان: لو شی فان از نظر ظاهر با دیگر نودل‌ها متفاوت است. بیشتر نودل‌ها بلند و نازک‌اند اما لوشی فان کوتاه (حدود ۵ سانتی‌متر) و کلفت است. خمیر نودل از آرد برنج تهیه شده است.
  • نودل فِنسی: نودل فنسی یا همان نودل شیشه‌ای بلند، کوتاه و همچون شیشه است. از این نودل در آشپزی تبتی و چینی استفاده می‌شود و اغلب با گوشت سرو می‌شود. خمیر آن ممکن است از سیب‌زمینی، ماش یا هر نوع نشاسته‌ای ایجاد شود و از همین‌رو دارای گلوتین است. در چین معمولا از ماش برای تهیه این نودل فنسی استفاده می‌شود. هرچند نودل شیشه‌ای یا فنسی را می‌توانید در ویتنام، اندونزی، تایوان و کره با نام‌های دیگری پیدا کنید.
  • نودل لای فان: این نودل ممکن است از آرد برنج یا نشاسته تاپیوکا تهیه شده باشد. و اندازه‌ای کلفت و کوتاه دارد. بسیاری از مردم این نودل را با لوشی فان اشتباه می‌گیرند. اما نودل لوشی فان کلفت‌تر است و ته آن همچون نوک سوزن تیز است. در حالی که انتهای رشته لای فان همچون ته اسپاگتی گرد است. از این نودل برای تهیه انواع سوپ و غذاهای سرخ‌شده استفاده می‌شود.
بیشتر بخوانید:  ویژگی های یک مدرس زبان چینی

در این یادداشت تلاش کردیم شما را با انوع غذاهای سنتی چین مطابق با ذائقه ایرانیان آشنا کنیم. حقیقت این است که غذاهای محلی چین چنان متنوع است که برای معرفی آن چندین کتاب لازم است. با این‌حال امیدواریم شما بتوانید دست‌کم چند نمونه از این غذاها را در خانه امتحان کنید.  اگر به چین می‌روید امیدوارم این یادداشت به شما کمک کرده باشد که با ذوق و علاقه بیش‌تری به سراغ جست‌وجو در غذاهای سنتی چین بروید. اگر تجربه غذای چینی یا سفر به چین داشته‌اید خوشحال می‌شویم که نظراتتان درباره غذاهای سنتی چین با ما در میان بگذارید.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare